Van Gelder

Van Gelder, een oer-Hollands maar tegelijkertijd een modern AGF bedrijf. Als groothandel met eigen kwekerij en gecertificeerde leveranciers levert Van Gelder alles dagvers op het gebied van aardappelen, groenten en fruit. Van onbewerkte producten op palletniveau voor retail & groothandel tot per stuk voor horeca & catering.

De historie van Van Gelder groente & fruit
Van Gelder groente & fruit begon ruim 60 jaar geleden. De toenmalige eigenaar, Leen van Gelder senior, begon na een kortstondig avontuur met zijn vrouw in Canada, met het venten van verschillende soorten groenten. Naast het venten werd er gestart met winkels in Ridderkerk en Rotterdam, waaruit ook de horeca bediend werd. Begin jaren ’80 werd een groothandel opgezet, dat na 12 jaar zo hard was gegroeid dat het tijd werd voor een nóg groter pand inclusief productieruimtes. In 2008 is er nogmaals uitgebreid, waardoor er nu ruim 8.000 vierkante meter vol met groente en fruit beschikbaar is.

Inkoop: vers en direct van de bron 

Dagelijks werken we met het gevoel van een kweker die zijn werk wil zien opgroeien. Met de passie van een groenteboer, die voor zijn klanten alleen het beste wil. En met de overtuiging van een kok, die topingrediënten verwacht voor zijn gasten. Elke dag willen we het beste leveren.

Van Gelder groente & fruit koopt het liefst direct bij de bron. Bij telers en tuinders in het binnen- en buitenland. Omdat we direct met de telers afspraken maken, garanderen we een uitmuntende kwaliteit. Want, een goed gerecht begint met de juiste ingrediënten.

Distributie
Vanuit het centrale magazijn in Ridderkerk en drie distributiecentra in Groningen, Zwolle en Helmond leveren we aan restaurants, hotels en cateraars in heel Nederland. Hier werkt een team van medewerkers 7 dagen per week, 24 uur per dag aan het inkopen, produceren, klaarzetten en distribueren van verse producten.

Altijd op de hoogte
Al onze klanten worden iedere week op hoogte gebracht van de laatste trends op het gebied van aardappelen, groente en fruit door middel van verschillende informatiekanalen. Zo is Van Gelder ook actief op Twitter, Faceook en ontvangen onze klanten het Versneuws, waarin wij wekelijks nieuwe producten onder de aandacht brengen. Daarnaast heeft Van Gelder een blogsite waarop wekelijks interviews met telers, reacties van klanten of een diepere toelichting op onze producten te vinden is.


Neem nu contact met ons op
Heeft u professionele hulp nodig of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen met het onderstaande formulier.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.